Welkom

Ik ben er om je te helpen bij je PCOS klachten.

Ik deel graag de nieuwste wetenschappelijke inzichten en praktische tips met jou via

mijn website, PCOS de Baas Podcast, de PCOS Academie, sociale media, masterclasses, het PCOS-Lab of in een individuele consultatie.

PCOS coach

Mijn naam is Sarah, ik ben PCOS coach en gespecialiseerd diëtiste. Ik ben mama van Rube en June, 2 tieners. Ik hou van zwarte chocolade met noten, sushi, een dampende lasagne, en eigenlijk… als ik eerlijk ben: zo goed als al het eten.


Ik werd diëtiste net omdat ik zo van eten hou. Maar tijdens mijn opleiding merkte ik dat een diëtiste geacht werd om mensen aan te leren om te eten wat goed voor ze is en ongezonde dingen te beperken.

Ik merkte dat ik mijn eigen liefde voor eten in vraag begon te stellen. Was het wel normaal dat ik zo graag at? Moest ik eigenlijk als diëtiste niet al die adviezen zelf ook naleven? Het was een verwarrende periode.


Onmiddellijk na mijn studies ging ik alleen wonen in het hartje van Leuven. Een kleine studio in een klein straatje niet ver van de Oude Markt. Ik werkte als diëtiste in een afslankcentrum en verkondigde wat ik geleerd had: beperk ongezonde voeding en eet meer gezonde dingen.  Zelf at ik 's middags voorbeeldig een soep of een slaatje met kip ‘s. Niet omdat ik daar dan zoveel zin in had, wel omdat ik vond dat het zo hoorde.

Als ik dan naar huis reed en nadacht over wat ik wilde eten, voelde ik me een hypocriet. Ik wilde eten waar ik zin in had. En ik had niet altijd zin wat ik geleerd had dat gezond was. Het voelde alsof ik geen karakter had, het voelde slecht dat ik ervoor koos om mijn lichaam niet de allergezondste dingen te geven. 

Ik voelde me fake, een verrader, … Ik moest wel een slecht persoon zijn.

Al die emoties haalde me naar beneden. Ik werd heel hard voor mezelf, vond mezelf zwak en tegelijkertijd lukte het me niet om te doen wat ‘hoorde’. En mijn oplossing? Wel… om me een klein beetje beter te voelen, zette ik me ‘s avonds met een zak chips voor de televisie en at die leeg. Zonder dat het me smaakte, ik moest het gewoon hebben.

Uiteraard was ik nadien teleurgesteld in mezelf, gaf ik mezelf onder mijn voeten en voelde ik me alleen maar slechter en kwam in dat eerste jaar na mijn studies 10kg aan.


Het duurde jaren voor ik dit patroon kon doorbreken. In die periode ben ik op wilskracht vaak gewicht verloren  met heel restrictieve diëten. Maar van zodra er even iets gebeurde in mijn leven, kon ik dat strenge dieet niet meer volhouden, herviel in mijn sh*tty gedachtenstroom en f*ck it eten en kwam ik gewoon weer aan.


Het heel streng zijn voor mezelf, uitte zich ook op andere aspecten in mijn leven: op mijn werk en in de opvoeding van mijn kinderen.

Ik kan je één ding vertellen: ik was heel ongelukkig. Het was nooit goed genoeg. Wat ik ook deed.

Hoe ik hieruit geraakt ben en iemand geworden ben die weer kan genieten van lekker eten terwijl ik zorg draag voor mijn lichaam, is wat er jou zal helpen om jouw levensstijl voorgoed aan te passen aan PCOS. Op een liefdevolle manier voor jezelf.

En je helpt er niet alleen jezelf mee, maar ook je (toekomstige) kinderen: hoe jij jezelf behandelt, hoeveel vertrouwen je hebt in jezelf, leef je voor aan je hen.

Wil je je (toekomstige) kinderen doen opgroeien tot gezonde jongvolwassenen die vol zelfvertrouwen in het leven staan? Begin dan bij jezelf zodat je het voorbeeld te geven.


Kennismakingsgesprek

Wil jij met me kennismaken?
Boek dan een gratis kennismakingsgesprek in. Tijdens dit gesprek van 15 minuten leren we elkaar beter kennen en kan je al je vragen stellen over mijn werking. Samen kijken we welk pakket het beste bij je past.

Het is nog geen inhoudelijk gesprek.