Hey! Ik ben Sarah

This is me… ongefilterd

Ik ben 40 geworden en kan eindelijk zeggen dat ik blij ben met mezelf.
Het heeft lang geduurd en het is dankzij mijn kinderen, beiden tieners nu, dat ik echt ben gaan staan voor wie ik ben: ik geloof niet meer in blindelings regeltjes volgen en “moeten”. 

Als kind was ik al heel geïnteresseerd in alles wat met eten te maken had. Oké, ik geef toe, het was vooral omdat ik heel graag at. Nog altijd trouwens. Eten is een feest. 

Ik wilde véél meer weten over voeding dan enkel hoe je het klaarmaakt. Ik wilde leren over de voedingsstoffen waaruit ons voedsel opgebouwd is, over het effect ervan op ons lichaam… ik had echt een grote leerhonger. 

De keuze om diëtiste te worden was niet moeilijk. Universiteit durfde ik niet aan, in het eerste middelbaar was me verteld dat ik geen Latijnse zou aankunnen (Latijne interesseerde me inderdaad geen moer, maar de boodschap dat ik het niet zou “aankunnen” was wel blijven plakken)… dus universiteit zou zèker niet lukken, toch?

13 werkgevers heb ik gehad. Als generalist was ik altijd snel uitgekeken op de zaken en de doorgroeimogelijkheden waren er meestal niet. Of ze waren weggelegd voor masters 😉 

Mijn kinderen opende mijn ogen. Ik zag al snel dat ze zich niet goed voelde in het klassieke systeem van onderwijs. Ze werden er heel erg ongelukkig van. Mijn kinderen leerde me dat het leven niet draait om school en om werken.  Doen waar je warm van wordt, dat is waar het leven om draait. En ik word warm van die boodschap te verspreiden, van mama’s leren om hun kinderen en zichzelf onvoorwaardelijk graag te zien. En dan vooral vrouwen met het polycysteus ovariumsyndroom. Want als diëtiste kan ik hen helpen om hun gezondheid te verbeteren waardoor ze zich energiek voelen om ook effectief vol zelfvertrouwen te doen wat ze willen doen. Door je leefstijl aan te passen aan de hormonale disbalans die er bij PCOS optreedt, kan je heel wat van de fysieke en mentale klachten van PCOS verminderen. En omdat het een genetsiche stoornis is, zullen deze mama’s hun kinderen vanaf het eerste begin handvaten kunnen meegeven om voor zichzelf een fantastisch leven te creëren.