Hey! Ik ben Sarah

Hoi! Ik ben Sarah, diëtiste, dol op lekker eten,
gepassioneerd door de relatie tussen onze voeding en onze gezondheid.
Ik help vrouwen die tijdens hun vruchtbare levensjaren
problemen hebben met hun hormonale balans
om het evenwicht terug te herstellen waardoor ze zich opnieuw zelfzeker en vrouwelijk voelen.

Al 16 jaar help ik vrouwen om zich weer beter in hun vel te voelen.
Vrouwen die heel erg hun best doen, maar toch geen gewicht verliezen,
die dagelijks vechten tegen een onbedwingbare drang naar zoet.
Vrouwen die een kinderwens hebben, maar een onregelmatige of helemaal geen cyclus.
Vrouwen die problemen hebben met verlies van haar, haar hebben op plaatsen waar ze het liever niet zien en last hebben van acné.
Vrouwen die ’s morgens moe opstaan of ’s nachts wakker schrikken van slaapapneu.
Kortom vrouwen met hormonale problemen.

Ik startte PCOS De baas! na een periode waarin ik zelf enorm last had van hormoonschommelingen door een burn out en op korte tijd heel wat kilo’s was bijgekomen. Toen mijn hormoonspiegels onder controle waren, besliste ik mijn leven anders aan te pakken. Ik had op die moment heel wat vrouwen met polycystisch ovariumsyndroom in mijn praktijk en zag algauw de gelijkenis met de hormonale gewichtstoename die ik zelf had ervaren. Ik merkte dat mijn aanpak werkte en ging me verder verdiepen in PCOS. Ik wilde deze vrouwen helpen om zich weer energieker, vrouwelijker en zelfverzekerder te voelen. En hen handvaten geven om in hun verdere leven de metabole problemen als diabetes te slim af te zijn. 

Vandaag is PCOS De Baas! uitgegroeid tot een online traject waarin ik dagelijks vrouwen uit Vlaanderen en Nederland mag helpen met de gevolgen van PCOS te beïnvloeden zodat ze het leven kunnen leiden dat ze verdienen.

Omdat de diagnose van PCOS vaak gesteld wordt op het moment van een kinderwens, zochten heel wat kinderwensmama’s mijn hulp. Ik voelde dat ik hen op psycho-sociaal vlak onvoldoende kon ondersteunen en volgde een opleiding tot Erkend Kinderwensconsulent bij Kinderwens ExpertiseNetwerk. Sinds maart 2020 zag mijn tweede online traject het levenslicht: PCOS De Baas Kinderwens! Een traject speciaal voor vrouwen met PCOS en een kinderwens.