Aan de nieuwsgierige vrouw met PCOS ...


Wil jij graag weten hoe je jouw leefstijl aan PCOS kan aanpassen?

Maar eerst...

Waarom leefstijl voor jou zo belangrijk is ?

Je hebt PCOS. 

Zoals je vast en zeker al gemerkt hebt, kan een arts weinig tot niets voor jou doen. Behalve als je een kinderwens hebt... dan kunnen ze (op voorwaarde dat je gewicht oke is) je helpen via hormoontherapie of fertiliteitstechnieken. 


Dat kan verschrikkelijk frustrerend zijn. En...het is een groot risico voor jouw gezondheid.

Het gekke is dat die risico's zèlden meegedeeld worden als je de diagnose PCOS krijgt. Gek toch!?

Want PCOS is zoveel méér dan enkel een onregelmatige cyclus die het lastig kan maken om zwanger te worden...


PCOS is ook een onevenwicht in de hormonen die instaan voor je metabolisme. Dat wil eigenlijk gewoon zeggen dat àlle belangrijke processen van energievoorziening in jouw lichaam geregeld worden via hormonen.

En als daar iets scheef zit... dan krijg je problemen.


Insulineresistentie

Wanneer je lichaam resistent wordt aan insuline, kan glucose uit onze voeding niet langer opgenomen worden in de cellen.  Jouw lichaam kan met andere woorden geen energie meer aanmaken. En dat voel je: je krijgt serieuze energiedips na het eten, je voelt je moe,...       Maar insulineresistentie die blijft duren, kan uiteindelijk leiden tot echte diabetes type 2.

 

Hart- en vaatziekten

Een hoge bloeddruk, hoge cholesterol,... meer kan op een trombose, meer kans op een hersen- enof hartinfarct,... door PCOS heb je meer ontstekingen in je lichaam. Ook ontstekingen in je bloedvaten die verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van die hart- en vaatziekten. 

Leverproblemen

Jouw lever moet gewoon harder werken. En zeker wanneer je insulineresistentie hebt, kan die lever soms heel wat te verwerken krijgen. Te veel.
En dan worden er in jouw lever vetten opgeslagen. Het is vergelijkbaar met wat er gebeurt bij iemand die te veel alcohol drinkt, maar deze vorm heet dan de 'Niet alcoholische leververvetting'
Een niet behandelde leververvetting leidt uiteindelijk tot levercirrose, een onomkeerbare situatie.

Kanker van het baarmoederslijmvlies

De cellen van de baarmoederwand kunnen zich kwaadaardig gaan gedragen wanneer je hele lange tijd geen bloeding gehad hebt. Daarom wordt de pil zo vaak voorgeschreven bij PCOS. Door de pil kan het baarmoeder slijmvlies niet echt opbouwen en zal het risico op deze vorm van kanker verkleinen. Maar die pil brengt wel extra risico's met zich mee. Zoals hierboven al stond: je hebt méér kans op tromboses, bloedklonters dus. En dat is nu net een bijwerking van de pil. 
Sommige vrouwen hebben ook gewoon last van de hormonen die in de pil zitten. Ze voelen zich neerslachtig of depressief door die bijkomende hormonen.

Wat de gezondheidsrisico's dan juist zijn?

Is er dan geen manier om mijn gezondheid en hormonen weer on track te krijgen?

Jawel!! Dat is er zeker!

Alleen zal het inspanning vragen van jou. Want het is niet gewoon een pilletje nemen...

Jij bent de enige die jezelf kan helpen, maar je hoeft het niet allemaal alleen uit te zoeken. Ik wil je alle kennis en tools aanreiken die je nodig hebt.

Want ik vermoed dat je tot nu toe bitter weinig uitleg gekregen hebt over PCOS, terwijl dat nu net stap 1 is!

Begrijpen hoe PCOS op jouw lichaam inwerkt.

Stap 2 verklap ik je meteen ook al: jouw lichaam heeft gewoon wat meer van de ene en minder van andere voedingsstoffen nodig.


PCOS is niet jouw fout, maar het is wel jouw verantwoordelijkheid om gezond te blijven.

En daarom ontwikkelde ik voor jou! 

de online PCOS De Baas DIY cursus!


Deze 12 modules omvatten àlle kennis en wijsheid over PCOS en leefstijl  die jij nodig hebt om je lichaam te kunnen geven wat het nodig heeft.

Wekelijks komt er een nieuwe module ter beschikking, videofragmenten waarin ik jou uitleg wat PCOS is en hoe jij je voeding, slaap, beweging en stressniveau kan aanpassen om jouw hormonen zo goed mogelijk in balans te krijgen. 

Eigenlijk is de DIY cursus onderdeel van het Master jaartraject van de PCOS De Baas Academy. Maar hier ga je dus je gewoon zèlf door.

Maar... ik laat je niet helemaal los!! Je hebt bij elke module de mogelijkheid om vragen te stellen. Die antwoorden worden opgenomen in een databank die zo steeds groter zal worden.

 

Wat denk je?

 Wil jij voor eens en voor altijd leren wat jouw lichaam nu écht nodig heeft?   

Zonder de frustratie van uren te zoeken op Dr Google. Zonder uit te zoeken wat er voor anderen werkte, maar daarom dus nog niet per se voor jou...?

Start dan vandaag nog met de
PCOS De Baas DIY cursus! De PCOS De Baas DIY cursus is een zelfstudie pakket waarin je alle kennis en tools krijgt die nodig zijn om jouw leven met PCOS de baas te worden.Start dan vandaag nog met de
PCOS De Baas DIY cursus! De PCOS De Baas DIY cursus is een zelfstudie pakket waarin je alle kennis en tools krijgt die nodig zijn om jouw leven met PCOS de baas te worden.Benieuwd naar wat er in de PCOS De Baas DIY Cursus zit?

Nadat je lid bent geworden van de PCOS De Baas DIY krijg je wekelijks toegang tot een nieuwe module.

Week 3 -6-9-12 zijn 'rustweken'.
Dan komt er geen nieuwe informatie, maar krijg je extra tijd om te verdiepen of in te halen. 


Daar bovenop krijg je toegang tot de besloten facebookgroep waar je kan kennismaken met anderen die de DIY volgen, informatie kan uitwisselen en waar je vragen kan stellen! 

Week 1 PCOS en ons brein

In de eerste module leer ik je hoe PCOS juist jouw lichaam en cyclus beïnvloedt. Maar PCOS heeft niet enkel een impact op ons lichaam, ook ons brein is heel gevoelig aan de hormonale schommelingen.

Door inzicht te krijgen in hoe PCOS ons lichaam beïnvloedt en hoe ons brein onze keuzes beïnvloedt, kan je jezelf beschermen van steeds in dezelfde valkuilen te trappen. 

Je kent ze wel, die stiekeme gedachten die je onderuit halen. Daar ga je mee aan de slag in de eerste module.

 Week 2: Insuline en koolhydraten

Insuline is een sleutelhormoon bij PCOS. 95% van de vrouwen met PCOS die overgewicht hebben, zijn resistent aan insuline. Voor de groep vrouwen met PCOS en een BMI < 25, de 'lean' pcossers, is dat 75%.

In deze module leer je hoe insuline en PCOS aan elkaar gelinkt zijn en hoe jij jouw voeding dan kan aanpassen om je lichaam weer gevoeliger te maken aan insuline. Daardoor kan je cyclus zich normaliseren, heb je minder last van acné en kan je haarverlies stoppen. Voor sommige vrouwen helpt het ook om de ongewenste haargroei tegen te gaan.

In deze module krijg je alvast praktische tips mee om jouw ontbijt aan te passen. De andere maaltijd volgen later, we gaan stap voor stap...

Week 4: Stress 

Stress heeft een immense impact op PCOS. Hoe dat komt leer je in deze module. Nu is er een deel van die stress gewoon eigen aan PCOS, want de hormonale onevenwichten, slecht slapen, ontstekingen en een schommelende bloedsuikerspiegel zorgen in ons lichaam voor een stressreactie. 

Door je leefstijl aan te passen, kan je daar verandering in brengen. Maar er zijn ook voedingsmiddelen die je echt beschermen tegen de impact van stress. Welke dat zijn, hoeveel je daarvan nodig hebt,... dat leer je hier!

Daarnaast heb je de andere stress, 'de mentale stress'. Ook daar kan je iets aan doen al vraagt dat wat meer oefening. Je krijgt alvast heel wat praktische tips mee om jouw dagelijkse leven minder stressvol te maken. 

Tot slot kijken we naar de warme maaltijd. Hoe kan je die goed samenstellen, waar let je op?

Week 5: Slaap


Uitgerust wakker worden, is voor veel vrouwen met PCOS een droom. Het hormoon dat instaat voor onze slaap, melatonine, wordt door het hormonale onevenwicht inderdaad mee uit balans gehaald. En dat is niet alleen lastig, als het chronisch wordt, zorgt ook voor heel wat fysieke problemen: verminderde vruchtbaarheid, meer insulineresistentie, verhoogd risico op hart- en vaatziekten,...  zie je de vicieuze cirkel?

In deze module leer je hoe je ervoor kan zorgen dat je meer melatonine aanmaakt en daardoor beter kan slapen en  uitgerust wakker wordt.

We gaan ook dieper in op voeding, want één van de 'ingrediënten' van melatonine is een stukje van een eiwit dat ons lichaam niet zelf kan aanmaken en je dus echt uit je voeding moet halen. 

En voor wie zich afvraagt of je nu wel of geen melkproducten mag als je PCOS hebt: ook daar staan we bij stil.


Week 7: Cravings

Koekjes die je naam fluisteren, de onzichtbare aantrekkingskracht die je naar de kast trekt. Hoe ga je daarmee om!?

Wat kan je doen tegen die hunkeringen, tegen emo-eten?

In deze module leer je het verschil te herkennen tussen echte honger en cravings. En je krijgt een fantastische tool om te leren omgaan met die cravings, want elke keer je de kast in duikt voor een koekje, chips, chocolade,... gooi je jouw hormonen wat door elkaar en vererger je jouw PCOS klachten. 

Week 8: Beweging


We weten wel dat beweging belangrijk is, maar waarom dan? En wat is dat dan... beweging....?
Hoeveel, hoelang, welke activiteiten?

In deze module leer je over het effect van beweging op PCOS, leer je over kracht- en conditietraining bij PCOS en krijg je heel praktische tips over hoe je meer beweging kan inbouwen in je leven.

In deze module staan we ook stil bij tussendoortjes. Moeten we tussendoortjes eten? En welke tussendoortjes zijn dan handig om te kiezen en waarom?Week 10: PCOS doorheen je leven

PCOS is niet jouw schuld, het zit geprogrammeerd in je genen. Het is dus ook iets wat je niet meer 'kwijtraakt', maar je kan wèl die genen weer doen slapen. 

In deze module kijken we naar hoe PCOS zich doorheen je leven kan uiten. Welke signalen je kan opvangen ook bij jouw kinderen, nichtjes, neefjes (ja, ook jongens kunnen die genen meekrijgen: het hele metabole stuk - diabetes, hart- en vaatziekten, leverproblemen- wordt ook via de mannelijke lijn doorgegeven.

We staan stil bij PCOS en fertiliteit, de impact tijdens de zwangerschap, de invloed van PCOS op borstvoeding,...

En wat kan je nog verwachten na de menopauze? Want het is niet omdat de cyclus dan stopt, dat die genen weg zijn...


Week 11: Bloedresultaten en supplementen


Je gezondheid, dat is jouw verantwoordelijkheid . Je huisarts kan je daarbij helpen, maar jij bent eindverantwoordelijke. In deze module leer je hoe je die belangrijkste items op een bloedtest, die weergeven hoe jouw gezondheid evolueert, mee kan opvolgen.

En op basis van je bloedresultaten kan je ook supplementen inschakelen. Welke supplementen dan aangewezen zijn bij PCOS komt aan bod in deze module. Zoals je ziet, de PCOS De Baas DIY is niet zomaar een cursusje.

Het is alles wat jij nodig hebt om zèlf jouw PCOS klachten de baas te worden.

Het is de plaats waar jij leert wat PCOS is,
hoe je jouw leefstijl kan aanpassen zodat je een energiek leven kan leiden,
eventueel je kansen op een zwangerschap kan vergroten
en
hoe je ervoor kan zorgen dat je zo lang mogelijk kan genieten van een gezond leven!


Begin je in te zien wat een impact PCOS De Baas DIY kan hebben op jouw leven?

Zie je hoe jij zèlf jouw leven met PCOS geweldig kan maken?

Klinkt goed!!

En hoeveel kost me dat?  


Voor we gaan kijken wat het jou nu echt gaat kosten,

laten we eens kijken wat het jou gaat opleveren.

Hoe veel rust zou het jou geven om nu eens echt te weten wat er in jouw lichaam gebeurt?

Hoe zou jouw leven eruit zien als je jouw hormonen en gezondheid weer on track krijgt?

Hoe geweldig zou het zijn om meer in harmonie te komen met jouw lichaam en daardoor weer meer van het leven te genieten?

Hoe veel is jouw gezondheid je waard?

Sluit je ogen eens en sta hier eens echt even bij stil.


Alle kennis en wijsheid over PCOS die jij nodig hebt
om je hormonen weer on track te krijgen,
is dankzij de PCOS De Baas DIY echt binnen handbereik.
Voor €497

Tijdens de PCOS Awareness Month (september) ontvang je meer dan 50% korting en betaal je slechts €247! 
248€
Schrijf je dus nu in voor 

 PCOS De Baas DIY 

en word baas over jouw lijf en leven

 14 dagen tevredenheidsgarantie

Veilige online betaling via Mollie14 dagen 100% tevreden garantie!

Gaat dit mij wel helpen? Werkt dit wel voor mij?

Gaan dit soort vragen nu door je hoofd?

We hebben dat allemaal op het moment dat we op het punt staan een grote sprong te maken en te investeren in onszelf en onze dromen.
Elk van onze huidige Masters heeft op dat kantelpunt gestaan heeft uiteindelijk de sprong gewaagd.
Investeren in jezelf en je toekomst is gewoon altijd verschrikkelijk spannend want je zegt "No more bullsht! Nu ga ik er écht voor!".

Omdat we jou het vertrouwen willen geven dat dit 100% de juiste beslissing is voor jou, bieden we jou onze 100% tevreden garantie: stel, voor welke reden dan ook, dat jij na 14 dagen niet tevreden bent over je aankoop van PCOS De Baas DIY, dan storten wij 100% van je investering terug.Om in aanmerking te komen voor de 100% tevreden garantie moet je:
  • ten laatste 14 dagen na je inschrijvingsdatum mailen naar Katrien via support@sarahnoelmans.be met als onderwerp "100% tevreden DIY"
  • kunnen aantonen dat je ook effectief aan de slag gegaan bent met het huiswerk van de eerste module 


Zie ik jou in
PCOS De Baas DIY? 

Ik weet hoe spannend het kan zijn om te investeren in jezelf.
Maar het is de beste weg naar groei.

Hopelijk mogen wij jou helpen groeien.


Sarah
Schrijf je nu in voor 

 PCOS De Baas DIY 

en word baas over jouw lijf en leven

 14 dagen tevredenheidsgarantie

Veilige online betaling via Mollie


Slimme vragen die anderen al eerder stelden over het Mastertraject

Voor wie is PCOS De Baas DIY

PCOS De Baas DIY is voor vrouwen met PCOS die er genoeg van hebben om niet geholpen te worden op de manier die ze willen.

Vrouwen die nieuwsgierig zijn naar het hoe en het waarom, die willen begrijpen waarom de adviezen gegeven worden.

Als jij het gevoel hebt dat je ter plaatste aan het trappelen bent, je uren verspeelt op internet met zoeken naar antwoorden, maar nog steeds niet weet hoe het nu voor jou zit... dan ga jij je hier  helemaal thuis voelen. 

 

Kan ik het stopzetten?

Je koop de cursus aan. Je kan het dus niet stopzetten.
Je hebt wel een bedenktijd van 14 dagen. Dus tot maximaal 14 dagen na aankoopdatum kan je afzien van de aankoop. je stuurt dan eenvoudig een mailtje naar Katrien via Support@sarahnoelmans.be met als titel "100% tevreden DIY" en we storten jouw volledige investering terug. 

 

Is er een niet-goed-geld-terug garantie of terugbetaling mogelijk

We begrijpen dat dit een belangrijke beslissing is voor jou, dus je wil zekerheid. Daarom bieden we je onze 14 dagen "100% tevreden Garantie". Als jij, na het inschrijven uiteindelijk toch niet tevreden bent over je beslissing, dan bezorgen we je het volledig geïnvesteerde bedrag terug. 

Om in aanmerking te komen voor de 100% tevreden Garantie moet je:

Ten laatste 14 dagen na je inschrijvingsdatum mailen naar Katrien via support@sarahnoelmans.be met als onderwerp "100% tevreden DIY"

Wanneer krijg ik toegang tot de Modules?


Onmiddellijk na je inschrijving krijg je toegang tot het online platform. De eerste module is onmiddellijk beschikbaar en vanaf dan zal er elke week een nieuwe module openen. 

Week 3-6-9-12 zijn rustweken waarin je geen grote hoeveelheid nieuwe informatie krijgt, maar wel tijd om je te verdiepen of bij te werken indien nodig.

Is dit het juiste moment voor mij?

Of het het juiste moment is kan enkel jij voelen. Maar voel vooral eens of het angst is dat je tegenhoudt, of dat het gewoon écht niet het juiste moment is.

Het maakt compleet niet uit of je al lang weet dat je PCOS hebt of nog maar net de diagnose kreeg. Het maakt niet uit of je een kinderwens hebt of niet. De leefstijlveranderingen die je zal leren zijn goed voor àlle vrouwen met PCOS! 

Ik vind de investering nogal hoog

De investering is nu misschien niet niks. 

Afhankelijk van hoe veel je verdient, kan € 497 veel lijken. Dat geef je niet zomaar elke dag uit. Dat snap ik! Dankzij de actie in het kader van de PCOS Awarness Month (september) heb je nu de kans omdit super waardevolle programma met een immense korting van meer dan 50% aan te kopen. Heb je toch nog twijfels? Laat het me weten, dan kunnen we er eens over praten. Stuur me een mailtje via sarah@sarahnoelmans.be

PCOS De Baas DIY is geen “uitgave” maar een investering. Aka: de bedoeling is dat het je meer opbrengt dan je ervoor betaalt.

Je spaart er een hele hoop medische kosten en tijd in het ziekenhuis mee uit. Bedenk je eens hoeveel uren je onderweg bent naar het fertiliteitscentrum. Dat is niet één keer per maand, dat is op bepaalde momenten in je cyclus elke dag 's morgens voor je werkdag start.

Maar ook op vlak van gezondheid kan je ontzettend veel leed en geld  besparen door nu te investeren in jouw gezondheid. Diabetes type 2, leverproblemen, hart- en vaatziekten,... het zijn stille maar ernstige gezondheidsproblemen waardoor de kwaliteit van je leven sterk achteruit kan gaan, je misschien operaties en ziektedagen nodig zal hebben. Al die zaken hebben een invloed op jouw inkomsten.

 

Hoeveel tijd ga ik hierin moeten steken?

Zo veel of zo weinig je wil. 

De 12 modules bevatten al de basis informatie. Die doorloop je op je eigen tempo. Wekelijks komt er een nieuwe module ter beschikking, maar je hoeft niet per se elke week een nieuwe module te kijken. Je hebt tijd. Die 12 modules blijven trouwens levenslang van jou.  

Ik heb in het verleden al zo vaak geprobeerd...

Misschien had je een positieve ervaring, misschien was het niet wat je verwacht of gehoopt had…

Feit is: als je nog niet staat waar je wil staan, dan is er iets dat je nog mist.

Dus dan kan je vloeken, of dan kan je er iets aan doen.

Jij kiest.

Ik heb een gezin. Gaat dit wel lukken?

Bedoel je het op vlak van eten?  Je hoeft zeker geen ander potje voor jezelf te gaan koken. Er zijn 3 hoofdmaaltijden in een dag waarvan we er meestal 1 hetzelfde eten. Je ontbijt, je lunch en tussendoortjes die kies je gewoon voor jou en daar heeft jouw gezin geen "last" van.

De aanpassingen aan de gezamenlijke gezinsmaaltijd vallen voor de meesten ook echt heel goed mee. Er wordt niets opgelegd vanuit een 'verboden' lijst aan voedingsmiddelen. Je wordt net aangemoedigd om bewuste keuzes te gaan maken. Je zal die kennis ook meegeven aan jouw kinderen (en partner) waardoor ze ook bewuster zullen worden van hun keuzes.

Zo bestuif je hen met alles wat jij leert en geef je hen een ongelooflijk geschenk mee: ze zullen die gewoontes met 'de paplepel' meekrijgen.

Ik heb nog een andere vraag

Stuur even je vraag op via sarah@sarahnoelmans.be, en we geven je zo snel mogelijk meer duidelijkheid!