PCOS-proof chocolaatjes

Chocolade en PCOS...

...zijn een prima combinatie. Hoe mee cacao (hoe donkerder) en hoe beter bij PCOS.En daarbij het is wereldchocoladedag vandaag! En dat vieren we met .... chocolade natuurlijk!In dit receptje (voor 20-24 stuks) zitten maar 2 ingrediënten. Maar dat maakt het eigenlijk alleen maar beter! De bereiding is letterlijk poepsimpel en klaar op 10 minuten.


Ingrediënten

🍫150g pure chocolade
🍫 nootjes naar smaak

Bereiding

🍫 smelt de chocolade au bain-marie. Het water mag niet koken en de kom waar de chocolade in zit mag het water niet raken.
🍫 Laat de gesmolten chocolade 2 minuutjes afkoelen. Neem telkens een koffielepel gesmolten chocolade en spreid het op een bakplaat met bakpapier uit tot een rondje van 3-4 cm doornsnede.
🍫 Leg er wat nootjes op en herhaal tot alle chocolade op is.
🍫 Plaats de bakplaat enkele minuten in de koelkast tot de chocolade is gestold.
🍫 Bewaar in een luchtdicht doosje en eet ze binnen de week op (of deel ze uit!)

In het oorspronkelijke receptje werden de nootjes eerst gekarameliseerd. Zalig lekker! Maar eigenlijk niet nodig. 
Ik eet er zo elke dag minstens ééntje. En als ze op zijn en ik nog geen tijd of zin had om er nieuwe te maken, dan hou ik het bij de ingrediënten 😘


Geniet ervan!


Over de schrijver
Sarah is Founder van PCOS Academie en PCOS De Baas Podcast. Ze studeerde af als diëtiste in 2002 en specialiseerde zich in PCOS. Ze volgde een bijkomende coach opleiding om vrouwen met PCOS op elk aspect in hun leven te kunnen coachen.
Reactie plaatsen