Automatische piloot

15u thuis in de zetel

De hoofdpijn betert spijtig genoeg niet. Het blijft kloppen, dus besluit ik dat ik gewoon blijf liggen. Of neen, er opnieuw in kruip nadat ik de kinderen heb opgehaald.
3u later ben ik mezelf dankbaar dat ik een super simpel gerecht gekozen had bij het plannen van de maaltijd. Ik voorzie altijd dat ik mogelijk moe zal zijn in de week en dus geen uren in de keuken wil staan. Maar ik wil wel een verse maaltijd op tafel. Voor vandaag lees ik op mijn planning "broccoli met een sausje van kruidenkaas en light room, pasta en kipfilet." Opnieuw dankbaar dat ik niet meer hoef na te denken wàt ik zou gaan maken. Gewoon alles uit de koelkast halen en op automatische piloot aan de bereiding beginnen.

Handig, maar ook gevaarlijk, zo’n automatische pilootstand.
Ik weet van mezelf dat ik in de potten kan zitten, nog een hapje van dit of van dat… het smaakt zo goed, weet je wel… ookal ben ik voldaan, als ik op automatische sta, dan heb ik snel nog een kleine portie extra op gewoon door al die kleine hapjes.

En nu, met de hoofdpijn, staat mijn automatische pilootfunctie ook weer aan. Ik merk het op als mijn vork in een stukje broccoli in de pot prikt. Ik wil de smaak van de broccoli met de kruidensaus nog eens. Terwijl ik mezelf hoor denken ‘eigenlijk ben ik volledig voldaan’ hoor ik het stemmetje ‘ja, maar je hebt hoofdpijn vandaag’. Alsof die broccoli met kruidensaus de hoofdpijn gaat verlichten. NOT.
De hele avond is dat nochtans wat ik in mijn hoofd hoor. Niet enkel "dat het me zal helpen", maar ook "dat ik het wel verdien met die hoofdpijn." Als een vorm van troost....

Dat oerbrein van mij weet niet dat ik tegen de zomer enkele kilo's vet wil vervangen door spieren. Die ziet enkel de voordelen van nu die brownie of een extra smaakje van de kruidenkaassaus.
Gelukkig ken ik alle truckjes van het oerbrein en coach ik mezelf hier elke dag op. Ik weet hoe ik mijn oerbrein kan aanpakken zonder er boos op te worden of mezelf zwak te noemen of uit te schelden.

En dat is exact wat ik ook aan jou wil leren in het nieuwe programma: ik wil je leren hoe je kan stoppen met overeten. Herken jij jezelf in de symptomen van overeten (blijven eten ookal ben je voldaan en eten wanneer je eigenlijk helemaal geen fysieke honger hebt, maar om iets niet te hoeven voelen - hoofdpijn mijn voorbeeld, maar het kan ook verveling, schuldgevoel, druk, schaamte,... zijn), dan ben ik op zoek naar jou. Want ik kan jou helpen. Dankzij de PCOS methode kan jij leren om Permanent en Comfortabel Overeten te Stoppen.

Zet je op de wachtlijst en kom als eerste te weten wanneer we van start gaan.

Liefs Sarah
Over de schrijver
Sarah is Founder van PCOS Academie en PCOS De Baas Podcast. Ze studeerde af als diëtiste in 2002 en specialiseerde zich in PCOS. Ze volgde een bijkomende coach opleiding om vrouwen met PCOS op elk aspect in hun leven te kunnen coachen.
Reactie plaatsen